Komunikimi jo verbal: Nje arme e joshjes

Komunikimi jo verbal mund te jete vertet nje mjet i mire per te joshur partnerin tuaj

Nuk eshte hera e pare qe flasim per gjuhen e trupit, por tashme kane mberritur rezultatet e nje studimi te ri, te kryer mbi 500 gra europiane.

Nepermjet sondazhit, jane treguar te dhena shume interesante, te cilat tregojne se 30 % e zonjave perpiqen te bejne kolpo pikerisht duke perdorur kete teknike dhe jane pjese te trupit me te perdorura se te tjerat. Por cilat? Le t’i zbulojme sebashku.

Ne krye te klasifikimit te armeve te joshjes gjejme duart edhe krahet, per 78 per qind te zonjave.

Ju kujtojme, per shembull se, kryqezimi i kraheve mund te tregoje mbyllje, ndersa duke bere gjeste apo prekja e flokeve tregon interes tek tjetri.

Syte, ne fakt jane te rendesishem per 67 per qind te njerezve.

Duke vezhguar me kujdes shikimin, tregon terheqje dhe mbi te gjitha ndez deshiren tek ai qe sheh. Pastaj eshte fytyra dhe koka, per 56 perqind.

Por ne ju rekomandojme qe te perpiqeni te mos bini ne kurth. Jo te gjithe jane te vetedijshem per kuptimin e veprimeve te tyre dhe mund te ndodhe qe ndonjehere te komunikohet mesazhi i gabuar.

Kjo nenkupton me pas nje nivel tjeter te komunikimit, ate verbal, per te qene te sigurt se nga pala tjeter ka interes.