Komunikimi i mirë – seksi më kualitativ

Njerëzit që komunikojnë më mirë dhe që kuptojnë ndjenjat e të tjerëve, kanë një jetë seksuale më kualitative dhe më përmbajtësore, thotë një studim i ri i shkencëtarëve amerikanë.

Vetëbesimi dhe pavarësia e personit, shtojnë kërkuesit shkencorë, po ashtu kanë rëndësi të madhe sa i përket shëndetit seksual.

– Kënaqësia seksuale është një pjesë e rëndësishme e shëndetit seksual. Mënyra sesi komunikojnë njerëzit, sesi dëgjojnë dhe kuptojnë njëri-tjetrin, me të vërtetë ka ndikim në aktin seksual dhe në kënaqësinë seksuale – thotë Adena Galinski, autore e studimit.

Në këtë studim kanë marrë pjesë 3.200 studentë të moshës nga 18 deri 26 vjet. Është dëshmuar edhe se meshkujt flasin më shpesh sesa femrat gjatë përjetimit të orgazmës, sikur që është parë edhe se meshkujt kënaqen më shumë nga seksi oral, sesa femrat.

– Hipoteza jonë është se personat e kuptueshëm dhe të dhimbshëm, janë më të ndjeshëm ndaj nevojave të partnerit. Studimi ka treguar se shumica e meshkujve të rinj me të vërtetë duan që të kënaqin partneret e tyre në shtrat – thotë Galinski.