Koha mund te ndryshoje personalitetin tone

Nese me pare mendonim se ishte thjesht nje paragjykim, tani eshte e vertetuar me shkence: koha ndikon ne personalitetin tone me shume se c’mund te mendojme.

Gjithe faji eshte i Henes, qe kur afrohet ne Toke, i cmend te gjithe”, thoshte William Shakespeare. Por jo vetem Hena, edhe gjendja e ndryshimeve klimaterike mund te ndryshojne shpirtin tone.

Nese me pare mendonim se ishte thjesht nje paragjykim, tani eshte e vertetuar me shkence: koha ndikon personalitetin tone me shume se c’mund te mendojme. Kjo eshte vertetuar nga nje studim i Universitetit te Berlinit, qe ka studiuar 2000 persona.

Studimi ka dale ne perfundimin se ka kater lloje njerezish: ata qe nuk influencohen ne asnje menyre nga moti apo nderrimi i stineve; ata qe e duan stinen e veres; ata qe e urrejne dhe ata qe e adhurojne shiun. Studimi ka treguar gjithashtu se femijet, ne pergjithesi behen njesoj si nenat e tyre, ne lidhje me ndjenjat mbi ndryshimet klimaterike.
Megjithate, nuk dihet nese kjo ndodh per shkak te geneve apo thjesht sepse femijet vleresojne menyren e te jetuarit te prinderve.