Kjo shënjë tregon se a do të jet fëmija juaj i suksesshëm

Pas vështirësive të rritjes, në vitet e para, mendimet e të gjithë prindërve shkojnë për të ardhmen e fëmijëve. Nëse studion sa duhet, e kanë gjysmën e përgjigjes veçse, ndonjëherë, siç ka treguar përvoja, shkolla nuk mjafton.

Shkenca thotë se është një e dhënë te fëmijët që mund të parashikojë nëse do të jenë të suksesshëm në të ardhemn. Studimi që është kryer ka krijuar një lidhje midis madhësisë së kokës së një fëmije dhe arritjeve akademike në të ardhmen dhe ka dalë në përfundimin se janë pikërisht përmasat e kokës që tregojnë se sa i zgjuar do të jetë fëmija.

Shkencëtarja Saskia Hagenaars ka thënë se ky studim mbështet një ide ekzistuese, e cila thotë se personat me shëndet të përgjithshëm më të mirë, kanë më shumë gjasa të kenë një nivel më të lartë inteligjence. Masa mesatare e kokës për fëmijët e porsalindur është 36 cm për djemtë dhe 35 cm për vajzat.