Kikiriku zvogëlon rrezikun nga sulmi ne tru dhe zemër

Është zbuluar se kikiriku zvogëlon rrezikun nga sulmi ne tru dhe ne zemër, andaj duhet ta fusni ne listën e ushqimit por ne mase normale.

Kikiriku mund te behet arme e fuqishëm ne lufte kundër sulmit ne zemër, tregojnë rezultatet e studimit te fundit.

Duke ngrëne kikirik apo butër nga kikiriku se paku pese here ne jave mund te përgjysmohet rreziku nga sulmi ne zemër.

Është zbuluar po ashtu se kikiriku zvogëlon sasinë e kolesterolit, parandalon ndezjet dhe përmirëson gjendjen e qelizave te gjakut.