Kajsia ndihmon në sherimin e artritit

Fara e kajsisë e njohur ndryshe si bajamja e hidhur është njëra nga burimet më të mira të vitaminës B17.

Kjo vitaminë mund të gjendet gjithashtu në fruta si pjeshka, molla e kumbullat.

Është ende një çështje e diskutueshme, pasi disa shkencëtarë besojnë që kjo frutë është e shëndetshme, kurse të tjerë besojnë se është toksike, transmeton “Zeri.info”.

Mjekësia kineze e rekomandon farën e hidhur të kajsisë për kurimin e artrit, problemet e sistemit respirator, problemet me tretjen dhe presionin e lartë të gjakut?

Në Rusi kjo frutë përdoret për ta luftuar kancerin.

Farat e kajsisë përmbajnë gjurmë cianidi, të cilat në sasi të mëdha mund ta shkaktojnë toksikim, simptomat e të cilit janë temperatura e lartë, të vjellat dhe gjendja e komes. /ZËRI/