Ju bien flokët, ja çka duhet të hani!

Ju bien flokët, ja çka duhet të hani!Rënia e flokëve ndodh për shkak të disa arsyeve si ndotja, stresi, produkte me kimikale të ndryshme dhe vese të këqija të të ushqyerit.

Nëse vuan nga rënia e flokëve, atëherë gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni dietën tuaj – me fjalë tjera ushqimet që hani. Nëse nuk po arrin t’i ofrosh trupit sasi të mjaftueshme me materie ushqyese të nevojshme atëherë nuk ka asnjë produkt që mund t’ju ndihmojë të ndaloni rënien e flokëve. Ne ju prezantojmë ushqimet që parandalojnë rënien e flokëve:

– Vezët: Vezët janë përplot materie ushqyese si sulfur, zink, hekur, selen, fosfor dhe jod. Disa thonë se të hash vezë për 15 ditë rresht dukshëm përmirëson parandalimin e rënies së flokëve. Vezët janë të pasuara me vitamina B1, B2, B12 dhe biotinë. Biotina është ushqim i njohur floku pasi që ndihmon në zvogëlimin e rënies së flokëve e gjithashtu edhe në rritjen e flokëve. Përveç që mund t’i hash çdo ditë, mundesh gjithashtu edhe t’i përdoresh si paratretman të flokëve para larjes së flokëve me shampo.

– Bajamet: Të hash ushqime që janë të pasura me magnez është një mënyrë e mirë e kontrollimit të rënies së flokëve. Bajamet janë të pasura me magnez.

Mungesa e magnezit mund të çojë drejt rënies së flokëve, si te meshkuj ashtu edhe te femra. 4-5 bajame në ditë ju japin sasi të larta magnezi dhe vitaminë E, që është e nevojshme për parandalimin e rënies së flokëve. Në mënyrë alternative mund të aplikoni vajin e bajameve në flokë çdo mbrëmje dhe pastaj t’i pastroni në mëngjes. Vaji i bajameve forcon rrënjën e flokëve e kjo ndihmon në zvogëlimin e rënies së flokëve.