Ja si ta trajtoni fytyrën para gjumit

Ja si ta trajtoni fytyrën para gjumitNdiqni këto këshilla për trajtimin e fytyrës para gjumit për një lëkurë të butë në mëngjes

Hapi i parë: Vazelina

Vendoseni pak vazelinë në majat e gishtërinjve tuaj treguar, mbyllini sytë dhe më pastaj vazelinën e vendosur në gishtërinj aplikojeni në kapakët e syve si dhe nëpër linjën e qerpikëve tuaj, gjë kjo që ju ndihmon ta zbusni maskarën, “liner”-in dhe hijezuesin e syve.

Hapi i dytë: Largojeni grimin!

Endeni një topth pambuku përgjatë syve tuaj, duke filluar nga skaji i brendshëm deri në skajin e jashtëm, deri në momentin kur grimi të zhduket. Si rrjedhojë, vazelina e aplikuar paraprakisht do të shpërndahet nëpër këtë pjesë të lëkurës, duke e hidratuar lëkurën tuaj përgjatë kohës kur e krijon një shtresë mbrojtëse.

Hapi i tretë: Pastruesi i fytyrës (nëse keni lëkurë të yndyrshme)

Nëse vuani nga lëkura e yndyrshme, atëherë për pastrimin e saj duhet të përdorni acid salicilik, i cili ju ndihmon në pastrimin e thellë të poreve, si dhe në trajtimin e shenjave të tjera në lëkurë.

Hapi i katërt: Pastruesi i fytyrës (nëse keni lëkurë të thatë)

Nëse keni lëkurë normale ose më të thatë sesa lëkura normale, aplikoni një pastrues në formë kremi, para se fytyrën ta trajtoni edhe me zbutës. Shtresa e vendosur në fytyrë nuk duhet të jetë e trashë, në mënyrë që edhe poret të kenë mundësi të ‘frymojnë’ gjatë natës.