Ja se çfarë duhet të bëni për thonjë të dobët

Dobesia e thonjve eshte nje problem i cili takohet tek 20% e popullsise, me frekuence me te madhe tek femrat.Shfaqet tek te gjitha moshat.

obesia e thonjve mund te jete idiopatike ose pa shkaqe precize, apo si pasoje e patologjive dermatologjike dhe sistemike, ku trajtimi eshte kondicion esencial per nje permiresim te simptomit. Ne rastin e pare eshte e keshillueshme te adaptoni disa regulla te vogla te cilat ju lejojne te permiresoni cilesine e thonjve.

  • Te vishni dorashka gome kur beni punet e shtepise per te evituar kontaktin e tepert me ujin apo me substanca kimike agresive.
  • Te mbani thonjte te shkurter ne menyre per te evituar rezikun e mikrotraumave.
  • Aplikoni hidratues qe permbajne elemente si fosfolipide, acid laktik dhe kolagjen.
  • Te ndjekesh nje ushqyerje ne gjenje per te garantuar nje raport te drejte me hekurin, zinkun, selenin dhe me vitaminat B6, C, E./