Ja identikiti i nje gruaje per tu martuar

Ja identikiti i nje gruaje per tu martuarMe te reja per te pakten 5 vjet dhe me te shkolluara, nje studim anglez nga Universiteti Bath ka publikuar ne European Journal of Operational Research kete lloj identikiti per gruan ideale.

Studiuesit kane ekzaminuar shume intervista, ne te cilat kane marre pjese per me shume 1500 cifte, te martuar ose ne marredhenie stabel.

Pese vjet me vone i ekzaminuan perseri 1000 cifte prej tyre dhe rrezultati doli, nese gruaja eshte me e vjeter se burri mundesit per tu divorcuar trefishohen, por nuk ka mbaruar, Mundesia per nje nivel te larte te lisdhjes rritet nese gruaja eshte e shkolluar me shume se mashkulli.

Gjithesesi autoret nuk kane lene me nje anerendesine e ndjenjave, dhe qe eshte e paevitueshme se meshkujt dhe femrat zgjidhen duke u bazuar tek dashuria, terheqja dhe tek vlerat