Ja disa gjërat që duhet t’i dini për celulitin

Ja disa gjërat që duhet t’i dini për celulitinPrania e celulitit bëhet shumë stresuese kur bëhet fjalë për të ekspozuar trupin në stinën e verës. Por, fatmirësisht ekzistojnë kurat për këtë! Në vazhdim do t’i paraqesim disa gjëra për celulitin, të cilat ndoshta nuk i dinë shumica.

– Celuliti nuk është shëndet i tepërt: Celuliti është gropëz dhe gungë, të cilat krijohen kur yndyra akumulohet në disa “xhepa” nën lëkurë.

– Te femrat: Celuliti është më i shpeshtë tek gratë se tek burrat. Kolagjeni tek lëkura e grave është i ndarë në rreshta paralele, çka bën të krijohen ndarje të yndyrave.

– Ushtrimet: Ushtrimet mund ta zvogëlojnë shfaqjen e celulitit. Djegia e yndyrave dhe djersitja gjatë stërvitjes ju ndihmojnë në zvogëlimin e shfaqjes së celulitit, shkruan gazeta ‘Zeri’.

– Humbja e peshës: Humbja e peshës nuk sjell edhe zhdukjen e celulitit. Sigurisht që mbipesha rrit shanset e shfaqjes së celulitit, por edhe gjatë dobësimit, për shkak të gjeneve, inflamacionit dhe pabarazive hormonale prania e celulitit nuk mund të evitohet.

– Rrezet UV: Rrezet UV përkeqësojnë shfaqjen e celulitit. Një arsye më shumë për të përdorur krem mbrojtës: Rrezet UV dëmtojnë kolagjenin e lëkurës e për pasojë celuliti bëhet më i dukshëm.