Ja disa arsyeje se pse është më mirë të ecni se sa të vraponi

Këto janë disa arsyeje se pse të ecni është më mirë për të humbur peshë se të vraponi.

Kur ju bëni një ushtrim kardio, si vrapimi, ju digjni kalori nga muskuj dhe yndyra. Trupi nuk mund të vendos se cilat kalori të djeg dhe kështu ju humbni masë të muskujve tuaj. Ju nuk duhet ta bëni këtë për shkak se muskujt janë nxitës të metabolizmit dhe të djegin shumë kalori.

Kur bëni shumë ushtrime kardio rritet prodhimi i hormonit të stresit të quajtur kortizolit, i cili çon në rritjen e dëshirës për të ngrënët.

Ushtrimet kardiovaskulare mund të kenë ndikim negativ në funksionin e tiroideve. Në mënyrë që të keni një metabolizëm të shpejtë tiroidet prodhojnë një hormon të quajtur T4, e cila pastaj konvertohet në T3 për të ndihmuar metabolizmin.

Besohet se vrapimi ka ndikim të ulët dhe nëse jeni me mbipeshë mund të jetë i keq për gjunjët dhe nyjat tuaja.