Ja cila pjesë e trupit plaket më shpejtë

Ja cila pjesë e trupit plaket më shpejtëNëqoftëse keni menduar se fytyra dhe qafa rrudhen më shpejt apo tregojnë shenjat e plakjes, studimi i ri ka treguar se kjo nuk është ashtu.

Në të vërtetë, në kundërshtim me të besuarit se shenjat e para të plakjes shfaqen në fytyrë dhe qafë, shkencëtarët kanë treguar se së pari këtë e vuajnë “gjinjtë”. Indet e gjirit janë shumë të ndjeshme dhe të holla dhe për këtë arsye janë edhe më të prirura ndaj rrudhave dhe plakjes së mëhershme.

Ekspozimi i përditshëm ndaj një numri të madh faktorësh që nxisin plakjen, tek gjoksi nuk ndihmon. Për kundrazi, shkaqet e plakjes ndaj gjinjve janë shumë toleruese. Kjo është e mbështetur në faktin se nuk ka ndryshime në madhësinë e tyre si rezultat i humbjes apo shtimit në peshë, shtatzënisë dhe laktacionit, duke shkaktuar zgjerimin e lëkurës dhe indeve si dhe duke zvogëluar elasticitetin.

Megjithatë, ekziston një zgjidhje. Nëse ne i mirëmbajmë gjinjtë njëlloj sikur fytyrën, madje duke i masazhuar me krem hidratues dhe kremra tjera të ndryshme, kësisoj ne mund të ngadalësojmë të paktën procesin e plakjes dhe rrudhjes së gjinjve.

Përveç kësaj, është e rëndësishmë që të mos ekspozojmë gjoksin drejtëpërdrejtë në rrezet e diellit. Nëse e bëni këtë, merrni në konsideratë mbrojtjen nga dielli duke aplikuar krem SPF me faktor të lartë mbrojtës. Zbatojeni këtë çdoherë që dilni në diell, ndërsa në rutinën tuaj të përditshme, kujdesuni jo vetëm për fytyrën dhe qafën, por edhe për gjinjtë.