Ja cila është mënyra e duhur për heqjen e dyllit nga veshi

Dylli është një substancë që formohet në veshin e brendshëm dhe e mbron atë nga bakteret dhe mikroorganizmat e tjerë.

Një ndër mënyrat më praktike për pastrimin e tyre është përdorimi i kunjave të pambukut. Ajo që nuk dini është se ky lloj pastrimi mund të rezultojë shumë i rrezikshëm për shëndetin.

Për këtë arsye ju propozojmë të përdorni metodën e mëposhtme. Ju nevojiten një lugë gjelle kripë e jodizuar dhe një filxhan çaji me ujë oksigjenuar. Hidhni kripën në ujin e oksigjenuar dhe përziejeni derisa të tretet. Më pas zhysni në të një copë pambuku. Afroni pambukun afër veshit dhe shtrydhni disa pika.

Kërceni duke e mbajtur kokën në njërën anë në pozicion që lëngu të penetrojë në kanalin e veshit dhe ta zbusë dyllin. Më pas bëni të njëjtën gjë edhe me veshin tjetër. Dylli dhe papastërtitë e tjera do të shkrihen menjëherë.