Ja çfarë mund të ndodh nëse duroni urinën

Ja çfarë mund të ndodh nëse duroni urinënNëse nuk shkoni në tualet menjëherë kur kjo kërkohet nga organizmi juaj, kjo aspak nuk është e shëndetshme për juve.

Me siguri se këtë do ta kuptoni në një moment të jetës tuaj, por nuk do ta dini përse. Mbajtja e urinës shfaqet nëse shpesh e mbani urinën për një periudhë të gjatë kohore, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Shkaku i kësaj shprehie të keqe më nuk do të jeni në gjendje që në tërësi ta zbrazni fshikëzën, sepse muskujt e saj do të dobësoheshin. Kjo edhe është baza e duhur për formimin e baktereve, që me siguri se do të sjellë në infeksionin e fshikëzës dhe të rrugëve urinare. Në situatat ekstreme kjo shprehi e dëmshme mundet të sjellë edhe pëlcitjen e tëmthit.
Edhe pse rastet e tilla janë më të rralla, kishte njerëz që e kanë mbajtur urinën për periudhë të gjatë kohore dhe kjo ka ndikuar në pëlcitjen e tëmthit dhe për fat të keq kjo përfundon me vdekje.