Ilacet per renien e flokut

Duke pasur parasysh se shkaktarët e rënies së flokëve janë të shumtë, po ashtu edhe shërimi është i llojllojshëm dhe varet nga shkaktarët.

Me preparatet polivitaminoze, në mënyrë lokale aplikohen mjete të ndryshme të cilat shtojnë shëndetin e flokëve.

Nga preparatet për aplikim lokal më së shumti përdoren dy: Minoxidili 5%, Aminexili, si edhe preparatet bimore.

Në mesin e preparateve bimore duhen theksuar prodhimet e linjës 101, të cilat nuk përmbajnë substanca kimike dhe nuk kanë efekte anësore.