Hiqini të njollat nga këmbët me këtë recetë

Hiqini të njollat nga këmbët me këtëNëse jeni një prej personave që për çdo ditë shihni njolla dhe të mavijosura në këmbët tuaja, e nuk ju kujtohet as ku jeni goditur, ky është teksti i duhur për juve.

Për të veshur fustane të shkurtër, nuk keni pse të hidhni shtresa të pudrës, mjafton të veproni kështu: Mjekësia popullore edhe kësaj radhe vjen në ndihmë. Për ndihmën e parë janë lakra, majdanozi, qepa ose patatja

Majdanozin e preni imët, e hidhni sipër garzës sterile e më pas e vendosni sipër vendit që dëshironi ta sanoni.

Nëse kompresën me majdanoz e mbani për 24 orë, njolla do të hiqet. Nëse nuk keni aq kohë, garzën ta mbani nga një orë për 2-3 ditë dhe do të vëreni dallimet. Në të njëjtën mënyrë njollat trajtohen edhe me patatet ose me qepën e copëtuar. Ndoshta mënyra më e thjeshtë është që sipër njollës ta vendosni fletën e lakrës dhe ta mbështillni me garzë.

Nëse asnjërën prej këtyre nuk e keni në kuzhinë, atëherë provoni me uthull, e cila përmirëson gjakrrjedhjen, e përzieni me pak ujë, ndërsa njollat shpejt hiqen.