Hepatiti C, inflamacioni i mëlçisë

Hepatiti C mund të jetë fatal për jetën e njeriut dhe mënyra më e shpeshtë e përhapjes është përmes transfuzionit të gjakut.

Personat më të rrezikuar janë ata që kanë marrë gjak para procedurave rutinë të kontrollit, përdoruesit e drogës, personat që bëjnë tatuazhe dhe ata që kryejnë marrëdhënie seksuale me shumë partnerë.

Hepatiti C, ndryshe njihet edhe si sëmundje e heshtur dhe pa shenja klinike. Për më shumë informata rreth kësaj sëmundje, ndiqni storjen e përgatitur nga RTV Dukagjini. /Telegrafi/