Gjakderdhja nga hundët

Gjakderdhja nga hundëtGjakderdhja nga hundët mund të jetë një shqetësim për organizmin tonë. Nëse ka vetëm disa pika të gjakut, truri juaj direkt aktivizon frikën se shëndeti juaj mund të jetë përkeqësuar. Këto janë probleme që ju mund ti eliminoni dhe pa shkuar te mjeku.

Kur hunda juaj ka gjakderdhje që shpesh ndodh si pasojë e sinusit, alergjisë apo nga të ftohtit, ngrohjes se lartë, dheut të thatë dhe të ndotur, ajrit, e që mund të bëjë hundën shumë te ndjeshme. Nëse ju jeni një vajzë dhe nëse menstruacionet tuaj po afrohen, hormonet tuaja mund të shkaktojnë gjak nga hundët.

Gjakderdhja nga hunda ndodh në njerëzit me të moshuar se 50 vjeç, mund të tregojë një presion të ngritur lartë. Çfarë mund të bëni? Fërkoni pak hundën tuaj në mënyrë që gjaku të shkojë jashtë dhe pastaj lëvizni kokën përpara, për të parandaluar gjakun nga shkuarja në fytin tuaj dhe të shkaktojë të vjella. Përdorni gishtin për të parandaluar gjakderdhjen dhe gishtin tregues për të mbajtur presionin ne hunde për 3 minuta. Ju duhet të rifreskoni ballin tuaj me pak ujë të ftohtë dhe akull.

Ndërkohë nëse doni që të ndalni gjakderdhjen atëherë është e rëndësishme që ju të vizitoni mjekun tua, për të mësuar arsyet e vërteta të kësaj gjakderdhje.