Fiqtë dhe kumbullat për kocokat e forta

fiqkumbullaUllinjtë, por edhe kumbullat e thata përmbajnë magnez dhe fosfor, përbërës të cilët është parë se mbrojnë eshtrat nga thyerjet. Në këtë drejtim ndihmon edhe nëse çdo ditë hamë perime të gjelbra.

Grave më të vjetra se 50 vjet u preferohet marrja e rreth 1200 mg të kalciumit në ditë, e gjysmë grushti të ullinjve të thatë përmbajnë 120 mg kalcium,transmeton gazeta Kosova Sot.

Gjysmë filxhani tofu (djathë soje) përmban edhe 400 mg kalcium. Këto janë vetëm disa gjësende që përmenden shpesh si burime natyrore të kalciumit, e që mund të futen në menynë e përditshme menjëherë. Në fakt, ullinjtë, si dhe kumbullat e thata, përmbajnë magnez dhe fosfor, e disa studime thonë se këto gjësende ushqimore zvogëlojnë edhe thyerjen e eshtrave.