Femrat mund ta nuhasin partnerin

Ekspertët pohojnë se femrat të cilat janë të dashuruara e kanë më të pazhvilluar ndjenjën e nuhatjes kur janë në pyetje meshkujt. Ato mund ta nuhasin të dashurin e tyre, ndërsa nuk mund ta dallojnë aromën e miqve të tyre me një të huaji.

Në një studim janë përfshirë njëzet femra të cilat është dashur të nuhasin tri bluza. Me njërën bluzë për shtatë ditë resht kishte fjetur i dashuri, me tjetrën shoku ose shoqja, ndërsa bluza e tretë i ka takuar një të panjohuri. Është interesant fakti që të gjitha femrat kanë arritur ta dallojnë aromën e partnerit të tyre.

Femrat të cilat kishin qenë vërtet të dashuruara kanë dalluar buzën e të dashurit të tyre, mirëpo e kanë pasur të vështirë të bëjnë dallimin ndërmjet bluzës së shokut/shoqes së tyre dhe asaj që i takonte të panjohurit.

Ndërsa femrat të cilat nuk kishin qenë vërtet të dashuruara kanë qenë më precize në dallimin e aromës së shoqes së tyre, duke njohur edhe bluzën e personit të panjohur.

Ekspertët pohojnë se dashuria ndikon në dallimin e aromave. Ata shtojnë se femrat e dashuruara iu kushtojnë më pak vëmendje njerëzve të tjerë në raport me të dashurin, prandaj nuk kanë arritur ta dallojnë se cila bluzë i takon shokut/shoqes dhe cila personit të panjohur.