Femrat kanë më tepër nevojë për gjumë se meshkujt

gjumiProfesori Jim Horne, gjatë një hulumtimi ka zbuluar se nëse femrat nuk bëjnë gjumë të mjaftueshëm, atëherë mund të vuajnë nga probleme psikologjike dhe ndjenja më të mëdha të armiqësisë, depresionit dhe nervozes.

Ndryshe nga femrat, gjatë studimit, tek meshkujt këto ndjenja nuk janë shfaqur për të njëjtin orar të gjumit. Profesori Horne gjithashtu ka shpjeguar se truri i femrave është më kompleks sesa i meshkujve, kësisoj edhe u duhet më shumë gjumë.

“Sa më shumë që e përdorni trurin gjatë ditës, aq më shumë do të ketë nevojë ai për gjumë”, thotë Horne.