Fakte rreth rigjenerimit të lëkurës së fytyrë

Fakte rreth rigjenerimit të lëkurës së fytyrëPacienti që ju nënshtrohet procedurave të regjenerimit facial mund të pësojë disa efekte anësore të përkohshme siç janë skuqje e lehtë, ënjtje, të kruara, diskomfort.

Shenjat skuqje persistente ose ndryshime permanente në pigment mund të vërehen rrallë në procedurat më invazive.Dermatologët dhe kirurgët plastikë kanë njohuritë dhe trajnimet e nevojshme bashkë me eksperiencën për të përdorur një sërë procedurash mjekësore për të trajtuar gjendjet e ndryshme të lëkurës.

Si ekspertë në plakjen e lëkurës janë pikërisht këto mjekë që mund të japin këshillat dhe të ofrojnë trajtimet e duhura për një lëkurë të shëndetshme dhe të re.

Rigjenerimi i lëkurës mund realizojë proceset e poshtëshënuara:
– Pakësim të rrudhave
– Trajtim të njollave të diellit
– Tonifikim të lëkurës
– Përmirësim të tonusit të lëkurës, konsistencës dhe ngjyrës
– Eliminim të hipermigmentimeve
– Eliminim ose pakësim të enëve të gjakut të dëmtuara
Trajtimet
Shumë faktorë mund të ndikojnë në trajtimin e rekomanduar nga mjeku duke përfshirë këtu moshën, gjendjen shëndetësore, llojin e lëkurës, shkallën e dëmtimeve në lëkurë, dhe shkallën e dëmtimit nga dielli. Mjekja dermatologe Mopnika Fida këshillon për një procedurë rigjenerimi dhe të zonave të tjera si qafë, shpatulla dhe duar. Në disa raste nevojitët më shumë se një procedurë dhe më shumë se një trajtim në mënyrë që të arrihen rezultate më të mira dhe që zgjasim më shumë.
Produktet lokale të trajtimit të lëkurës, si:
– Kremra e serume
– Fillers dhe Botoks (lëndë mbushëse të rrudhave)
– Mikroabrazion dhe Dermaabrazion
– Trajtime me Lazer
– Peeling kimik