Është bërë fotografimi më i hollësishëm i fetusit deri tani

Ekipi ndërkombëtar i ekspertëve në Londër ka fotografuar detajet e pabesueshme të frytit njëzetjavësh, duke përdorur rezonancën magnetike.

Tani studiuesit planifikojnë që t’i bashkojnë teknologjinë kulmore nga fusha e ultrazërit, rezonancës magnetike, robotikës dhe kompjuterizimit në mënyrë që të bëjnë sistemin për fotografim automatik deri tani më të mirë për analiza.

Paraqitja e qartë është kyç në analizën mjekësore edhe në kërkimin e problemeve të mundshme të frytit, transmeton Telegrafi.

Zemra e fetuesit njëzetjavësh ka madhësi 15 milimetra, derisa kontrolli i zakonshëm me ultrazë zakonisht është i shkëlqyeshëm, për disa paciente nuk japin gjithmonë detaje mjaftueshëm të mira dhe fine.

Projekti iFIND në kuadër të të cilit po zhvillohet teknologjia më e re, kohë më parë ka siguruar mjaft para për vazhdim të hulumtimit dhe të aplikimit të tij.