Efektet e mollës edhe për dietë

Efekti i kurativ i mollës është shumë i madh, pasi arrin të mbaje në nivele të pranueshme edhe lëkurën e fytyrës. Kini parasysh, që në mbrëmje ose mëngjes pini një gotë me lëng molle ose hani një gjysëm molle, kjo vlen nëse doni të mbani një dietë.

Ndërkohë duhet të kini parasysh që ta kompletoni me një maskë.

Kjo vlen për të gjitha ata persona që e shohin se po i shtohen rudhat e fytyrës, mund të përdorin një maskë, e cila përbëhet nga feta të holla molle si dhe një gotë qumësht.

E mbajmë atë për 45 minuta dhe më pas e pastrojmë me ujë të ftohtë, në mënyrë që aroma e mollës të mbetet për një kohë të gjatë në epidermën e lekurës, duke shërbyer si një tonik perfekt i saj.

Cilësitë e mollës

Në 100 gramë mollë do të gjejmë :

40 kalori

10 gramë sheqerna

Potas

 

Posedon dhe vepron

Vitamina B dhe C,

Acidin nitrik dhe acidin malik.

-Vitamina B1, largon lodhjen, nervozizmin si dhe mungesën e oreksit

-Vitamina B2, forcon muskujt e gojës, riforcon flokët dhe shmang rrudhat

-Acidi nitrik dhe ai malik shkrijnë ushqimet e rënda në stomak

-Vitamina C, dezinfekton organizmin dhe aparatin e të ushqyerit