A e din se boronica të jep një pamje rinore

Boronicat janë ndër ushqimet më të preferuara për të qëndruar në formë. Ato ndihmojnë në rekuperimin nga toksinat radikale dhe të lira duke e ndihmuar trupin të mbrohet nga patogjenet e rrezikshme.

Boronicat jo vetëm që janë të pasura me antioksidantë të tjerë por, sipas disa studimeve të bëra në disa kafshë, përbërësi i boronicave i quajtur proantocianidina, ndihmon në kujdesin e organeve dhe parandalon plakjen, shkruan KosovaPress.

StictyBanner mes postimeve mobil
Proantocianidina, ndihmon në zvogëlimin e mundësive për inflamacione, që janë ndër shkaktarët e plakjes së lëkurës.