Dobitë e lëngut te domates

Edhe pse është përfolur shume për te, lëngu I domates te ne konsumohet shume pak. Por kur ti kuptojmë vlerat e tij me siguri se do te fillojmë ta konsumojmë me te madhe.

Kur pas një kafjalli të pasur, edhe pse kane kaluar pak ore filloni të ndiheni te uritur, në vend që të hani ndonjë ushqim me plot kalori, më mirë pini lëng te domates.Ky lëng iu jep mineralet dhe vitaminat e nevojshme.

200 ml apo nje gote  lëng domateje do të jenë plotësisht të mjaftueshme, sepse sasitë e mëdha të kësaj pijeje mund shkaktojnë ndjenjë të pakëndshme në lukth.