Divorci dhemb më shumë se një “goditje boksive”

Kur do të ju refuzojë apo do të ju largoj personi juaj i dashur, do të ndjeheni njëjtë sikur se ju sulmon dikush fizikisht.

Shkenctarët thonë që intenziteti i dhimbjes emocionale të cilën njeriu e ndjen pas ndëprerjes së lidhjes apo rasteve të ndryshme të thyerjes emocionale është e barabrtë sikur dikush ju bie me goditje boksi ose rrëzoheni për toke.

Studimi i sjelljeve të personave që kanë përjetuar ndarje joromantike në dashuri kanë treguar se truri i tyre reagon njëjtë në të dy rastet, kur kanë menduar për humbjen e partnerit apo kanë ndjerë dhimbje nga ndonjë sulm fizik në trup.

E gjithë kjo tregon se refuzimi i dashurisë nga personi i dashur duhet të merret shumë seriozisht pas ka një ndikim të madh në psiqikën e njeriut dhe njëkohësisht sjell pasoja negative, transmeton portali Shqipmedia.