Dieta PMS

Ushqimi, të cilin e konsumoni para ciklit menstrual, mund t’i largojë disa nga simptomat e padëshirueshme.

HANI MËNGJES – Tejkalimi i vaktit të mëngjesit përnjëherë e ul nivelin e sheqerit në gjak dhe e keqëson disponimin. Kombinimi i proteinave dhe i karbohidrateve, siç janë gjalpi nga kikirikët dhe kroasani, ose vezët me fetë buke, do t’ju shpëtojnë nga mundimet e momentit.

HANI SALMON DHE ARRA – Ato përmbajnë sasi të mëdha të substancave të njohura si acide omega-3-yndyrore, të cilat stabilizojnë çrregullimet që shkaktojnë problemet e sindromës paramenstruale (PMS). Mundohuni që të konsumoni një pjesë nga këto ushqime, së paku një ditë para menstruacioneve. Burimet e tjera të acideve omega-3-yndyrore janë peshqit e yndyrshëm (siç është merluci) dhe spinaqi.

ZVOGËLOJENI KAFEINËN – Kafeina e rrit nivelin e hormoneve, të cilat shkaktojnë stres, ndërsa stresi shtesë është gjëja më e vogël për të cilën keni nevojë në ditët “e çrregullimit”.

MERRNI MAGNEZ – Ky mineral ka efekt qetësues dhe e neutralizon ngacmueshmërinë. Drithërat integrale janë burim i magnezit, ndërsa, po ashtu, mund të merret edhe në formë tabletash.