Dieta pesëditëshe me shalqi

Shalqiri është i shëndetshëm, sepse përmban 90 për qind ujë. Pos ujit, furnizon edhe me vitamina e minerale. Kafjalli është i njëjtë: 1 porcion shalqi – 50 g, bukë të thekur, 1 çaj. Çdo ditë pini 12 gota ujë ose lëngje, trasmeton gazeta Kosova Sot

DITA E PARË: Dreka: 100 g mish të zier gjedhi, 100 g oriz të zier me salcë domatesh, 1 rriskë shalqi. Darka: 50 g djathë, 1 rriskë bukë të thekur, shalqi.

DITA E DYTË: Dreka: 1 rriskë bukë, 60 g mish pule të zier ose gjeldetit, 1 rriskë shalqi.

Darka: 100 g peshk të zier, 1 rriskë bukë të thekur, 1 rriskë shalqi.

DITA E TRETË: Dreka: spageta me djathë dhe domate, shalqi. Darka: sallatë me domate, tranguj, speca, qepë dhe sallatë të gjelbër, 1 rriskë shalqi.

DITA E KATËRT: Dreka: 1 supë me perime, 1 rriskë bukë, 50 g mish pule të zier, 1 pjesë shalqi. Darka: 2 patate të ziera, shalqi.

DITA E PESTË: Dreka: 50 g mish të zier gjedhi me kërpudha, shalqi.