Dieta e Klinikes se Klivelandit vëtëm 3 ditore

Dieta e Klinikes se Klivelandit vëtëm 3 ditoreKjo diete ka qene ne qarkullim qe prej vitit 1985 ne internet dhe  kopje te saj jane bere popullore sepse premton humbje peshte ne menyre te shpejte, pastrim te brendshem te trupit, ulje te Kolesterolit dhe rritje te energjise se trupit.

Sidoqofte nuk egziston asnje burim shkencor qe te vertetoje kete “reaksion special te metabolizmit” qe vjen duke hyre ne kete diete.

Shpesh here eshte quajtur “Dieta e Klinikes se Klivelandit”, dieta 3 ditore eshte nje plan te ngreni i cili duhet ndjekur rreptesisht per 3 dite dhe me past ndiqet nga 4-5 dite se ngreni ushqime normale, para se te fillosh regjimin 3 ditor serisht.

Optimisteve te Dietes 3 Ditore u premtohen 3kg humbje ne peshe ne 3 dite, megjithese realisht humbja e kesaj peshe mund te jete thjesht humbje lengjesh dhe jo humbja e dhjamit te trupit i cili eshte pikesynimi i cdo diete. Kjo diete nuk permend ushtrime fizike per shoqerimin e saj.

Cfare mund te hash?

Dieta 3 Ditore ka nje plan ushqimi i cili duhet ndjekur ne menyre precize. Racionet duhen ngrene ne menyre te sakte sipas specifikimit dhe praktikuesit e kesaj diete paralajmerohen qe te mos hane me shume sec duhet sepse ne kete menyre dieta mund te deshtoje ne humbjen e 3kg-ve te premtuar. Gjithashtu praktikuesit e saj nuk duhet te lene pa ngrene racionet e caktuara edhe ne qofte se skane uri.

Plani ushqimor i Dietes 3 ditore:

Dita e pare

Mengjesi

* nje filxhan kafe ose caj (pa qumesht) jo me sheqer por me embelsues (sweet n low, equal etj.)
* 1/2 grapefruit ose lengun e saj
* 1 cope buke te thekur me 1 luge gjalpe kikirikesh siper

Dreke

* 1/2 filxhan me tuna
* 1 cope buke te thekur
* nje filxhan kafe ose caj (pa qumesht) jo me sheqer por me embelsues (sweet n low, equal etj.)

Darke

* 85g pule ose ndonje mish tjeter pa dhjame
* 1 filxhan me mashurka
* 1 filxhan me karrota
* 1 molle
* 1 filxhan me akullore vanilje

Dita e dyte

Mengjesi

* nje filxhan kafe ose caj (pa qumesht) jo me sheqer por me embelsues (sweet n low, equal etj.)
* 1 veze
* gjysem banane
* 1 cope buke te thekur

Dreka

* 1 filxhan gjize ose ton
* 8 biskota te kripura (saltine crackers)

Darka

* 2 salcice prej mish lope
* 1 filxhan brokoli ose laker
* 1/2 filxhani karrota
* 1/2 banane
* 1/2 filxhane me akullore vanilje

Dita e trete

Mengjesi

* nje filxhan kafe ose caj (pa qumesht) jo me sheqer por me embelsues (sweet n low, equal etj.)
* 5 biskota te kripura
* 30gr djath te verdhe
* 1 molle

Dreka

* nje filxhan kafe ose caj (pa qumesht) jo me sheqer por me embelsues (sweet n low, equal etj.)
* 1 veze te ziere
* 1 cope  buke te thekur

Darka

* 1 filxhan tuna
* 1 filxhan me karrota
* 1 filxhan lulelaker
* 1filxhan pjeper
* 1/2 filxhani me akullore vanilje

Pervec ushqimeve te mesiperme personi qe i ka hyre kesaqj diete strikte, pi dhe 4 gota une ne dite ose pije tjeter qe nuk ka asnje kalori.

Si funsionon kjo diete?

Nga nje “force magjike” e padeklaruar, kombinimi i ushqimeve te mesiperm krijon nje reaksion tek metabolizmi i trupit dhe shumefishon tretjen e dhjamit. Meqenese per kete diete nuk gjendet as liber as autor eshte pak veshtire te shpjegosh se si ndikon ne “pastrimit e brendshem te trupit” apo ne “shtimin e energjise” dhe “uljes se kolesterolit”.

Sic kuptohet dhe nga emri, Dieta 3 Ditore zgjat vetem 3 dite , e ndjekur nga 4-5 dite “ushqimi normal” dhe me pas perseri ne dieten 3 ditore deri sa te keni arritur pikesynimin tuaj te hubjes se peshes. Qellimi i kthimit tek ushqimi normal eshte qe te ndalosh ngadalesimin e  metabolizmit ose kthimin e tij ne gjendjen e ruajtjes se dhjamit apo vdekjes nga uria.