Dielli dhe ushqimet që shërojnë dhembjet e barkut

Dielli dhe ushqimet që shërojnë dhembjet e barkutTë gjithë ata persona që kanë probleme kronike me barkun, si dhe dhembje të vazhdueshme, mjekët rekomandojnë rrezet e diellit.

Sipas studimeve, është vënë re se sa më shumë njerëzit, qëndrojnë në diell, aq më shumë organizmi e “mirëpret” këtë gjë dhe adaptohet në favor të tij.

Ushqimet që duhet t’i hani:

Ushqime të pasura me hekur.

Mish, peshk, shpretkë.

Vezë, perime, fruta.

Fruta që përmbajnë vitaminë C etj.

Kafe, çaj, kakao apo edhe lëngje të tjera, që përmbajnë kafeinë duhet t’i merrni dy orë para ose pas ushqimit.

Hurmat janë tepër efikase për të trajtuar dhimbjet e barkut.

Për kurimin e sëmundjes së barkut në mjekësinë popullore përdoren pothuajse të gjitha pjesët e bimës, frutat, gjethet, degët, rrënjët.