Dhjetë ushqimet që ju ndihmojnë me problemet e kapsllëkut

Keni probleme me jashtëshqitjen? Këto 10 ushqime që do t’ju tregojmë ju vinë shumë në ndihmë.

Kumbulla e thatë
Kumbulla e thatë ka rreth 1 gramë fibra që ju lehtësoni kapsllëkun. Sheqernat që përmban kanë po ashtu efekt laksativ.

Kiwi
Një kiwi ka 5 gramë fibra dhe ka veti të antioksidojë vitaminën C.

Fara liri
Një filxhan me fara liri përmban 2 gramë fibra dhe mund ta shtoni në shumë ushqime të tjera.

Portokalle
Nëse keni probleme me jashtëqitjen, portokalli është një frut që ju vjen shumë në ndihmë. Ka 4 gramë fibra dhe 86 kalori.

Bollgur
Përmban 2 gramë fibra dhe kanë aftësi të zbusin kapsllëkun.

Kokoshka
3 gota me kokosha përmbajnë 3 gramë fibra dhe 93 kalori.

Thjerrëzat
Një prej ushqimeve më të mira që ju ndihmojnë me kapsllëkun janë edhe thjerrëzat, të cilat përmbajnë shumë pak fibra dhe mund t’i shtoni në disa variante ushqimesh.

Mollë
Mollët jo vetëm që mbajnë doktorin larg, por ndihmojnë edhe me kapsllëkun.

Kos
Është gjithmonë një produkt që ju vjen në ndihmë në këtë rast.

Kafe
Dhe produkti i fundit që do t’ju sugjerojmë në këtë listë është kafeja.