Degjoni me antioksidant

Një studim i Universitetit të Michigan (SHBA) të publikuar në revistën ‘Free radical biology and medicine’, pretendon se vitaminat antioksiduese A, C dhe E janë më të efektshme për të mbrojtur veshin.

Duket se superstimulimi i nervave të të dëgjuarit i provokuar nga një zhurmë e vazhdueshme dhe tepër e lartë, shkakton dëme në dëgjim për shkak të rritjes së radikalëve të lirë, që janë frut i një procesi oksidimi.

Kontrastimi me anë të një antioksidanti duket rruga më e mirë për të kufizuar problemet.