Psikologji

Mëmësia ndryshon botën e femrës

Mëmësia do t’i sjellë femrës një sërë ndryshimesh psikologjike, si gëzim, ankth, si dhe meraku i tepruar për mbrojtjen e fëmijës. Artistja Sarah Walker e shpjegon mëmësinë si një dhomë e re …

Si ndikon stresi në pamjen tuaj fizike

Stresi është shkaktari kryesor i shumë problemeve shëndetësore, duke nisur që prej depresionit dhe deri te sëmundjet kardio-vaskulare. Stresi i ndodh të gjithë njerëzve, por në momentin që …

Stresi e shkakton KANCERIN!

Stresi i vazhdueshëm jo vetëm që mund të jetë duke ua rrënuar shëndetin mendor, por njerëzit me nivele të larta të stresit janë më të prirë të vdesin nga kanceri, tregon një studim i ri. Pas …

Ashpërsia e prindërve nuk është virtyt

Fëmija shpesh sillet “keq” dhe kjo mund të mos jetë pasojë e edukimit të keq, por vetëm pjesë përbërëse e rritjes së tij. Prindërit shpesh harrojnë që ekzistojnë dallime të mëdha në mes asaj …