Bukuria fillon me lëkurë të shëndetshme

Bukuria fillon me lëkurë të shëndetshmeNjë njeri është aq i vjetër sa ai ndjehet, një grua është e vjetër sa ajo duket”. Nëse kjo ka rëndësi për ju që të dukeni sa më rinore, lëkura e shëndetshme është bileta – lëkura është ajo e cila mund të përgenjështrojë moshën tuaj.

Lëkura është një mantel që mburon organet tona të brendshme – ajo na mbron nga bakteret, kimikatet dhe rrezet UV të diellit – derisa ajo rregullon nxehtësinë e trupit tonë dhe sinjalet e dhimbjeve na ndihmojnë kundër lëndimit.

Tre shtresa përbëjnë lëkurën – shtresa e lartë e quajtur veshje e guaskës është vendi ku qelizat e lëkurës dhe pigmenti janë bërë, shtresa e mesme e quajtur dermis përmban kolagjen dhe elastin mbështetës, dhe shtresa e poshtme quhet cushionysubcutis përbëhet kryesisht nga qelizat yndyrë, së bashku me disa enë të gjakut dhe nervore si dhe fibra muskulore.

Lëkura: Një pjesë shumë e rëndësishme e trupit

Përtej biologjike, lëkura luan një rol të rëndësishëm të dytë – si batanije e hollë e trupit, duke inicuar thënien se lëkura e shëndetshme është ajo ku bukuria fillon.

Pastrimi. Lani lëkurën tuaj në mënyrë që të ndiheni mirë – zgjidhni produktet që ndjeheni të këndshme dhe pastroni disa herë sepse kjo bën që fytyra juaj të ndjehet e freskët.

Hidratues. Nëse lëkura nuk është e thatë, mos e njomni atë. Por shumë lloje të lëkurës së thatë dhe të plasaritur kalojnë nëse e merrni këtë hap.

Mbrojtja nga dielli. Për të gjitha llojet e lëkurës, rrezet janë të dëmshme, duhet të mbrojtur kundër rrezeve UV që shkaktojnë rrudhat si dhe kancerin e lëkurës.

Ushqimi i mirë. Në përgjithësi, proteina është një plus dhe karbohidratet mund të jenë të keqe.

Uji është përshkruar si burim i pakapshëm i të rinjve. Njohuria rreth ngrënies -si dhe shmangia e konsumimit të tepërt të sheqerit i kthen lëkurës një pamje të zdritur dhe më të re.