Bisedoni, mos u grindni

Sipas kërkimeve më të reja, është provuar se luleshtrydhet ndihmojnë në parandalimin e kancerit në ezofag.

“Luleshtrydhja mund të jetë arma më e mirë për të mbrojtur veten nga kjo sëmundje” thotë studiuesja Tong Chen, as/profesore në “The Ohio State University Comprehensive Cancer Center”.

Ajo prezantoi rezultatet e studimit të saj të vogël, në qendrën e kërkimeve amerikane ndaj luftës së kancerit në ezofag.Pasi ajo i kishte studiuar efektet tek kafshët, ku rezultatet kishin qënë të kënaqshme, vendosi ta provojë efektin e luleshtrydhes tek njerëzit.

Eksperimentin e saj e realizoi në 36 femra dhe meshkuj të cilët ishin në rrezik të lartë për t′u prekur nga kjo sëmundje, eksperimenti i provuar rezultoi i suksesshëm. Rritja e rrezikimit ndaj kancerit në ezofag vjen si rezultat i përdorimit të alkoolit në sasi të mëdha, përdorimit të duhanit dhe të një diete të ulët në fruta e perime.

Pasi ajo i kishte studiuar efektet tek kafshët, ku rezultatet kishin qënë të kënaqshme, vendosi ta provojë efektin e luleshtrydhes tek njerëzit. Eksperimentin e saj e realizoi në 36 femra dhe meshkuj të cilët ishin në rrezik të lartë për t′u prekur nga kjo sëmundje, eksperimenti i provuar rezultoi i suksesshëm.

Rritja e rrezikimit ndaj kancerit në ezofag vjen si rezultat i përdorimit të alkoolit në sasi të mëdha, përdorimit të duhanit dhe të një diete të ulët në fruta e perime.