Benefitet shëndetësore nga masturbimi

Benefitet shëndetësore nga masturbimiPrestigjozja The Independent i ka kushtuar sot një artikull mjekësor masturbimit, që ka tërhequr një vëmendje të jashtëzakonshme dhe është shpërndarë mbi 31 mijë herë në rrjetet sociale.

Sipas The Independent, duhen hedhur poshtë mitet qesharake se masturbimi është i turpshëm apo se mund të shkaktojë sëmundje deri te verbimi.

Prekja e organeve gjenitale duhet cdramatizuar sepse është një proces normal dhe ndodh që kur bebet janë në barkun e nënës, si dhe në faza të shumta të jetës së njeriut.

Për gratë, masturbim mund të ndihmojë në parandalimin e infeksioneve të qafës së mitrës dhe infeksionet e traktit urinar.

Prekja shtendos qafën e mitrës dhe kështu që zhvendos mukozën e mitrës. Kjo mundëson qarkullimin e lëngjeve, duke i mundësuar lëngjeve të mitrës plot baktere që të eliminohen.

Masturbimi mund të pakësojë dy lloje diabetesh, të ulë pagjumësinë përmes çlirimit hormonal dhe të tensionit.

Për burrat, masturbimi ndihmon në zvogëlimin e kancerit të prostatës, ndoshta duke i dhënë prostatës një shans që të nxjerrë jashtë agjentët e mundshëm kancerogjenë.