Bëjeni vetë maskën dhe serumin kundër rrudhave

Qëndrimi juaj karshi jetës ndikon edhe çfarë fytyre do të keni. Këto maska që jua paraqesim më poshtë duhet t’i vëni dy herë në javë, trasmeton gazeta Kosova Sot

MASKA KUNDËR RRUDHAVE

-1 lugë magmë të gjelbër në pluhur -1 lugë alga spirulinë në pluhur -1 lugë mbeturina të mjaltit që është përdorur si ushqim për larvat -2 lugë xhel aloe vera.

Përzieni të gjithë përbërësit, derisa nuk fitoni një masë të trashë dhe e vendosni në fytyrë, qafë dhe në dekolte. Pas njëzet minutave, maskën e shpëlani me ujë të vakët. Lëkura do të jetë e butë dhe thellë e ushqyer.

SERUM KUNDËR RRUDHAVE

Vaji eterik i akes (lat. helichrysum arenarium) dhe vaji i arganit janë kombinimi më i mirë dhe më i thjeshtë për përgatitjen e serumit kundër rrudhave. Bima akes është treguar si vaji eterik më i miri për parandalimin e shfaqjes së rrudhave, qeskave, përderisa vaji i arganit thellë e ushqen lëkurën. – 15 ml vaj argani – 10 ml vaj trëndafili të egër – 5 ml ulja sytha të grurit – 5 kapi vaj eterik të akes. Të gjithë përbërësit i përzieni, vajin e vendosni në enë prej xhami dhe për çdo ditë e përdorni në lëkurën e fytyrës, qafës, dekolte dhe në duar.