Bananet po injektohen me virusin HIV/ AIDS

bananetPrej disa ditësh me radhë në media të ndryshme botërore qarkullon një lajm se Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shprehur shqetësimin se janë gjetur afro 1 milion banane të injektuara me virusin HIV-AIDS.

Sipas provave të gjetura në fusha të ndryshme të mbjelljes është vlerësuar se mund të ketë mbi 2 milionë banane infektuar shpërndara në pjesë të ndryshme të kontinentit të Amerikës Jugore. Vende të tilla si Meksika, Shtetet e Bashkuara, Kanada, Brazili dhe Argjentina janë në rrezik më të madh për sasitë e mëdha që blejnë rregullisht, shkruajnë këto media.

Por sëfundmi kjo teori është cilësuar si e pavërtetë e me qëllime dëmtimin e bananeve të importuara nga Guetam.