Antidepresivët, ‘alarm” për shtatzënat

Rezultatet e një studimi në Danimarkë kanë rezultuar se foshnjat që lindin nga nënat që marrin ilaçe kundër depresionit gjatë shtatzënisë, kanë një vështirësi më të madhe për t’u zhvilluar se të tjerët.

Mesatarisht, këta fëmijë janë në gjendje për t’u ulur për rreth 16 ditë me vonesë dhe të ecin një muaj më vonë se kolegët e tyre.

Por ndikimi prek edhe hapat në fushën e gjuhës, sociale, zhvillimit motorik si dhe aftësinë për të ecur.

Rezultatet e këtij studimi janë botuar në revistën “Pediatrics”, duke alarmuar kështu shumë nëna, të cilat bëhen pre e shumë ilaçeve antidepresive gjatë periudhës së shtatzënisë.