Antibiotikë të rinj janë urgjentisht të nevojshme kundër baktereve

Antibiotikët e rinj janë urgjentisht të nevojshme kundër baktereve që paraqesin kërcënimin më të madh për shëndetin e njeriut. Kjo është thirrja urgjente që ka bërë OBSH për shkencëtarët për të zhvilluar barna, si dhe për qeveritë për të financuar hulumtimin.

Doktoresha Trish Perl, ka thënë se nëse nuk bëhet diçka sa më shpejt, atëherë njerëzit do të fillojnë të vdesin nga infeksionet e zakonshme.

Pa antibiotikë të efektshëm, çdo operacion do të bëhet më i rrezikshëm.

Për më shumë informacione rreth kësaj dukurie shqetësuese për sferën e mjekësisë, iu ftojmë ta ndiqni storjen e përgatitur nga RTV Dukagjini.