Aloe Vera qetëson lëkurën e pezmatuar

Vendosja direkte e disa pikave të kësaj bime në lëkurën e inflamuar vepron në mënyrë shumë qetësuese.

Kjo është baza e veprimit të aloe vera, përveçse në rastet kur personi është i ndjeshëm në të (në raste shumë të rralla aloe vera mund të shkaktojë reaksion alergjik).

Shumica e njerëzve janë të kënaqur me efektin dobiprurës të aloe veras (dhe produkteve të bazuara në të), por te një numër shumë i vogël, të cilët janë alergjikë ose të tejndjeshëm në të, mund të paraqitet dermatiti. Për këtë arsye te këta persona është më i sigurt përdorimi i kremit që përmban 1% hidrokortizon.