Adoleshentët me tru të ndjeshëm ndaj surprizave

Pse adoleshentët pëlqejnë aventurat, alkoolin, drogen dhe shpejtësinë në timon? Sepse truri i tyre është shumë i ndjeshëm ndaj surprizave.

Sipas një studimin, truri i tyre eksitohet ndaj mendimit për një sjellje të pëlqyeshme.

Revista shkencore “Nature Neuroscience” që ka publikuar të plotë këtë studim, sqaron se është njëlloj sikur në trurin e tyre qarqet e kënaqësisë të jenë më të ndjeshme ndaj feedback-ut pozitiv nga jashtë, sidomos atij të papritur./tch/