Acidit retinoik kundër akneve Mallorka

Janë të njohura gjithashtu me emrin aknet aestivalis. Kjo formë e akneve fillon në pranverë, përparojnë gjatë verës dhe largohen komplet në vjeshtë.

Janë të atakuara zakonisht grate të moshës 25-40 vjeçe. Puprrat lehtë të kuqe, në formë koke, të forta dhe të vogla zakonisht jo më shumë se 3-4 mm në madhësi, paraqiten në faqe dhe zakonisht zgjerohen në qafë, kraharor, shpatulla dhe karakteristike në krahë.

Komedonet (pikat e zeza) dhe puçrrat zakonisht mungojnë ose janë të rralla. Aknet estivalis nuk reagojnë në antibiotik por aplikimi i acidit retinoik i ndihmon ato. /Telegrafi/