9 zgjidhje si të shfaqeni sa më elegante

Për të parandaluar barkun e rrumbullakët dhe për të humbur peshë, mund t’ju duhen disa muaj apo ndoshta edhe një vit, por ndonjëherë koha nuk pret. Doni të dukeni elegante menjëherë? Sot? Tani?

1. Si mund të dukeni 5 kg më pak?
Kur jeni duke u përpjekur për të maskuar peshën e tepërt, instinkti juaj natyror mund të jetë fshehur nën veshjet e gjera. Por ju duhet të bëni të kundërtën, thotë Jenna Zielbauer, stiliste dhe pronare e Candy Couture. “Një veshje e ngushtë pas formave me ngjyra bllok nga e njëjta familje mund të bëjë që ju të dukeni më e dobët deri në 5 kg, ose të krijojë iluzionin e një beli më të hollë.”

2. Bëni që këmbët të duken të gjata dhe të dobëta
“Veshja e xhinseve që vijnë duke u ngushtuar, pastaj zgjerohen përsëri tek beli ju bën të dukeni më të holla”, thotë Schwartz Lizzy, pronar dhe stilist i lartë në Alene Too & Kyle By. Provoni këto xhinse nga përbërje pambuku, të cilat janë të të lehta për t’u veshur dhe ju tregojnë një supermodele me këmbë të gjata.

3. Eliminimi i pjesëve më të shëndosha
Për të shmangur rënien në sy të pjesëve të shëndosha më lart, përdorni këto geta të tilla sportive si Dri-Fit Nike. Kombinimi me një rrip mesi të gjerë është akoma më efektiv. Një veshje e tillë është e përkryer për aktivitete fizike, ose madje edhe për të bërë joga.

4. Zgjasni bustin tuaj
Nëse vishni një bluzë apo këmishë, me jakë V ndihmon për të nxjerrë në pah gjoksin tuaj dhe e bën zonën tuaj të sipërme të duket njëkohësisht më e vogël. Duke treguar qafën dhe gjoksin tuaj, kjo krijon iluzionin e një busti të gjatë dhe të ngushtë.

5. Tërheqja e belit
Tërhiqni belin tuaj, duke veshur një fustan të prerë bukur që përfundon, si ky koket, me mëngë të gjata version baleti nga Asos. Të lidhni një kordon në bel, jo ngushton belin, por edhe ndihmon për të shkëputur çdo shikim nga zonat problematike, duke e lënë vështrimin të rrjedhë, pra ndihmon për të maskuar pjesën tuaj më të ulët,” thotë Zielbauer.

6. Fshihni të ndenjurat e mëdha
Dukeni shumë më e dobët me geta të errëta, të cilat janë të afta për të krijuar një hije që fsheh përmasat e vërteta të të ndenjurave.

7. Shfaqja e një figure shtat-hedhur
Nëse keni nevojë për ndihmë sidomos në pjesën e barkut, një “body shaper” është më e mira. Ajo rrëshqet lehtë mbi mesin tuaj deri tek kofshët duke krijuar një iluzion magjik për të zvogëluar të dyja fushat. Gjithashtu parandalon tundjen e padëshiruar.

8. Vish një xhaketë 
Veshin një xhaketë sportive, si kjo që të lëshoni lirshëm shpinën dhe anët. “Kjo është një mënyrë e mirë për t’i shtuar ngjyra veshjes tuaj duke mbuluar të gjitha pikat që e bëjnë të pakëndshme”, thotë Schwartz. Një xhaketë sportive është zgjidhje thelbësore: mund të vishet me pantallona, fustan, apo funde..

9. Këllqet tuaja duhet të duken më të ngushta
Vishni pantallona me prerje të tillë, që të kenë vetëm një shpërthim të vogël në pjesën e poshtme, me të cilën ndihmojnë proporcionin e këllqeve tuaja, duke krijuar linjat vertikale që zgjasin këmbët tuaja. Këto pantallona janë një opsion për hollimin e ijëve të gjera.