8 gjërat që femrat duhet të bëjnë patjetër pasi kryejnë marrëdhënie seksuale

Është shumë e rëndësishme që pjesët tuaja intime të jenë të pastra.

Shumica e infeksioneve që ndodhin poshtë kanë për shkak zakonet jo higjenike që ndjek.

8 gjëra që duhet të bëni pasi të keni kryer marrëdhënie:

Shko në tualetGjatë marrëdhënies, bakteret mund të futen në pjesën tuaj intime. Është ngrohtë dhe me lagështi, dhe ky është mjedisi i përsosur që bakteret të shumëfishohen. Nëse nuk doni të përfundoni me një infeksion të dhimbshëm të fshikëzës, urino brenda një ore pasi keni kryer marrëdhënie seksuale, gjë që ju ndihmon për të shpëlarë pjesën tuaj private. Dhe sigurisht, fshihuni nga përpara- prapa për të shmangur ndotjen nga parazitët.
Shmangni dushet me ujë të nxehtë
Dushi është i mirë megjithatë shmangni futjen në një vaskë të nxehtë. Kur V (vagina) i përgjigjet stimulimit, ajo hapet pak më shumë. Dhe pas marrëdhënies, një dush me vaskë të nxehtë mund t’ju bëjë të ndjeshëm ndaj më shumë infeksioneve.
Pini një gotë me ujë
Ashtu si me stërvitjen, mund të keni nevojë të hidratoheni pas aktit. Dehidrimi ndikon në të gjithë trupin tuaj, kështu që nëse goja juaj është e thatë, patjetër duhet të furnizoheni me ujë. Pini një ose dy gota ujë menjëherë pas marrëdhënies, do të hidratoheni  dhe do të ndihmojë bakteret që shkaktojnë infeksione të largohen nga fshikëza juaj
Ha ushqim që është i pasur me probiotikë
Ajo që hani pas marrëdhënies është shumë e rëndësishme. Unë e di se ato biskotat me çokollatë janë vërtetë tunduese, por ne ju këshillojmë që ta zgjidhni me mençuri ushqimin tuaj. Mundësia juaj më e mirë është ushqimi i fermentuar si p.sh. kosi i cili fuqizon bakteret  e mira në mënyrë që të mos merrni infeksione.
Mos përdorni sapunët atje poshtë
Jo vetëm pas marrëdhënieve (edhe pse V juaj është veçanërisht e ndjeshme atëherë), por gjithmonë: mos u lani me sapun. Zona juaj intime është një organizëm i cili vetë-pastrohet dhe duke përdorur sapune, dushe  ose produkte të tjera mund të ndërhyjnë në nivelet e saj të pH, shkruan Shije. Sapuni gjithashtu mund të çojë në acarim dhe thatësi – në të vërtetë, si rregull, “nëse nuk e vendosni në gojën tuaj, mos e vendosni as pranë pjesës suaj private”. Pas marrëdhënies (dhe gjithmonë), lahuni vetëm me ujë të ngrohtë dhe të pastër.
Mos i përdorni lingeriet
Shumica e llojeve të të brendshme janë bërë nga pëlhura si najloni ose poliestër. Hiqini ato pas marrëdhënieve seksuale sepse po krijoni mjedisin e përsosur për rritjen e mikrobeve. Mos harroni, V juaj është e ngrohtë dhe e lagësht pas aktit, dhe kjo është kur bakteret ka të ngjarë të lulëzojnë, veçanërisht kur bllokohen nga materiale të tilla.
Mos i përdorni letrat e lagura
Edhe pse mund të jenë një alternativë shumë e cila nuk të merr shumë kohë, kimikatet dhe aromat mund të irritojnë zonën tuaj të ndjeshme gjenitale, veçanërisht pas marrëdhënieve seksuale. Nëse dëshironi të përdorni diçka tjetër përveç ujit të pastër për t’u pastruar, provoni të përzierni pak uthull me ujë të ngrohtë. Uthullac pastron dhe nuk do të prishë nivelin e pH të trupit tuaj. Thahuni butësisht më pas.
Parandaloni infeksionet dhe mykun duke u tharë me “tharëse”
Ju do të habiteni, por shumë gra po e thajnë pjesën e tyre private pas aktit. Është shumë efektive sipas disa mjekëve, edhe pse duhet të jeni të kujdesshëm. Tharje me tharëse është veçanërisht e efektshme për gratë e prirur për UTIs dhe mykë.Para tharjes, lani V tuaj me ujë të ngrohtë. Përdorni ajrin e ftohtë për ta tharë zonën. Sigurohuni që mos e teproni dhe sigurohuni se V së brendshmi mbetet e lagësht. Përdorni një peshqir të butë në fund.