7 shenjat që tregojnë atakun në zemër një muaj para se të ndodhë

7 shenjat që tregojnë atakun në zemër një muaj para se të ndodhë1.Kërkojnë kujdes mjekësor për anginë. Angina është dhimbje gjoksi që mund të ndjehën si një presion të lehtë, një djegie, apo një plotësi.

Angina mund të jetë një shenjë e sëmundjeve koronare të zemrës, e cila është shkaku më i zakonshëm i sulmeve të zemrës. Nëse ju ndjeni ndonjë lloj dhimbje në gjoks tuaj, është më mirë për të marrë atë kontrolluar nga menjëherë.

2.Ndonjëherë dhimbja nga një atak në zemër rrezaton nga zonën e gjoksit e jashtme, duke shkaktuar parehati në qafë, nofull, bark, shpinë e sipërme, dhe krahun e majtë.

3. Marramendje, kokë dhimbje e lehtë. Këto janë gjithashtu shenja jashtëzakonisht të zakonshme të një sulmi në zemër, edhe pse ato nuk janë të pranishme në çdo person.

4.Kontrollo frymarrjen tuaj. Gulçim është një zemër delikate sulm simptomë që nuk duhet të merret lehtë. Ajo dallon nga gulçim lidhur me sëmundje të tjera për shkak se ajo duket që do të vijnë nga askund.

5. Djersë e ftohtë, dhe madje edhe të vjella. Nëse ju përjetoni këto simptome, ju mund të jeni të paturit e një sulmi në zemër.

6.Kontrollo ankthin tuaj. Shumë pacientë nga sulmi në zemër janë të shqetësuar dhe të ndjejnë atë që është përmendur si një “ndjenjë e të pashmangshëm.

7.Telefononi shërbimet emergjente menjëherë nëse ju dyshoni se ju ose dikush që njihni është të paturit e një sulmi në zemër. Trajtimi mjekësor duhet të mirret sa më më shpejtë, më e madhe mundësia për të mbijetuar sulmit