5 justifikime për mos të bërë seks!

Nëse mendoni që askush nuk do e refuzonte kënaqësinë e të bërit seks, atëherë gaboheni! Studimi i Consumer Reports National Research Center thotë se në krye të listës së justifikimeve për të mos bërë seks janë : lodhja dhe nevoja për gjumë.

Në studim morën pjesë rreth 1000 të rritur të moshave 18-75 vjec. 52% e të intervistuarve kanë qenë femra dhe 57% ishin të martuar ose jetonin me partner, ndërkohë 48% kishin fëmijë nën moshën 18-vjec në shtepi.

Sipas studimit ka rezultuar se justifikimet për të mos bërë seks janë:

-shumë i/e lodhur ose kam nevojë per gjumë

– nuk ndjehem mirë ose probleme shëndëtsore

– nuk jam në qef

– po kujdesem pr femijet ose kafshët shtëpijake

-kam punë

Ndërkohë në studim dolën në pah edhe përfundime të tjera interesante si 56% e meshkujve mendojnë për seks cdo ditë, krahasuar me 19% të femrave që mendojnë për një akt të tillë.

Personat qe e konsideronin veten si të “varfër” kishin më pak shance për të bërë seks, por mendonim më shumë për të bërë seks.