4 perime kundër reumatizmit, yndyrave dhe anemisë

Me ardhjen e stinës së ftohtë, e cila tashmë është në kulmin e saj, lagështia në atmosferë rritet dhe si pasojë nisin edhe problemet me reumatizmin. Nuk ngelin pas as problemet e yndyrnave në moshat e mëdha apo anemia, e cila shfaqet në çdo moshë.

Për të shmangur këto tre probleme të shëndetit, këshillohet që veçanërisht në dimër të konsumoni disa produkte ushqimore, përgjithësisht perime, të cilat po i listojmë më poshtë.

Preshi, bishtaja, lakra dhe patëllxhani këshillohen të bëhen patjetër pjesë e regjimit ushqimor. Kjo sepse dietologët japin shumë arsye se përse duhet t’i gatuajmë këto perime, të cilat jo vetëm duket se ndihmojnë organizmin tonë, por edhe mbrojnë e parandalojnë nga disa sëmundje.

Bazuar në shumë studime këto perime ndihmojnë në trajtimin e një sërë sëmundjesh, si: reumatizma, anemia dhe çrregullimet urinare.